Schoorsteen-verwijderen logo header

SCHOUW SLOPEN​

Het kan een reden zijn om een huis te kopen. De schattige glas in lood raampjes, de oude tegeltjes in de keuken en die gezellige schouw. Jaren 30 woningen hebben hierom een meerwaarde voor veel mensen. Alleen wat te doen als die schouw in praktijk alleen maar in de weg staat? Dan zit is er niets op dan de schouw te slopen.. Gelukkig hebben we de foto’s nog, zullen we maar zeggen.

Soms is de reden om de schouw te slopen niet omdat het zo’n ruimte bepalend object is maar omdat de schouw simpelweg te verouderd is. Misschien is er wel asbest gebruikt als hitte werend materiaal in de tijd dat asbest nog niet gezien werd als zeer kankerverwekkend en gevaarlijk. Met dat risico is de schouw slopen liever een klus dat vandaag dan morgen wordt gedaan.

Ga snel naar

Waarom een schouw laten slopen door een ervaren bedrijf?​

Laat u uw schouw slopen door een ervaren sloopbedrijf dan zal het veel last van u afnemen. Vragen als heeft u een vergunning nodig voor het schouw slopen en zo ja welke dan, worden voor u beantwoord. U hoeft zich niet druk te maken of, wanneer en hoe u een container huurt voor het puin dat vrijkomt bij het slopen van de schouw. Een erkend en betrouwbaar sloopbedrijf neemt dat allemaal uit handen.

En wat denkt u van roetvlekken nadat de schouw is verwijderd? Simpelweg een verfje erover heen is vaak niet afdoende. Uw betrouwbare sloopbedrijf heeft alle kennis in huis om u hier kundig over te adviseren.

Asbest verwijderen schoorsteen

Schouw laten slopen door een erkend en betrouwbaar sloopbedrijf​

Een schouw slopen, het klinkt zo eenvoudig. Lekker je agressie afreageren met een sloophamer. Dat klinkt menig mens als goud in de oren. Maar ja.. was alles maar zo simpel. Ook bij deze klus is het zaak goed voorbereid te zijn. Weet u bijvoorbeeld of u een dragende schouw heeft of niet? Een dragende schouw slopen zonder plan is zoiets als de onderste kaart van een kaarten toren wegnemen. Dat gaat soms even goed maar uiteindelijk zakt alles als een plumpudding in elkaar. Dat is met een kaartentoren niet zo’n drama maar met uw huis natuurlijk wel. Dus zeker met een dragende schouw is het goed om de schouw slopen over te laten aan mensen die daar verstand van hebben. Deze zorgen voor een andere constructie zodat uw huis geen gevaar loopt om ernstige schade op te lopen.

Beunhazen​

Helaas zijn er ook in deze branche mensen die het beroepenveld in diskrediet brengen. Bij het programma ‘Opgelicht’ komt het vaker in het nieuws. Mensen die zich voordoen als experts en alleskunners. Als constructie ingenieurs, aannemers en specialisten op gebied van schouw slopen en meer… ‘Waarom gaan mensen toch met deze beunhazen in zee?’, vraagt menig kijker van dit programma zich vaak af. Dat heeft meestal te maken met het gladde verkoop praatje maar zeker ook met het kostenplaatje dat de beunhaas zijn slachtoffers voorhoud. Meer voor minder klinkt tenslotte erg goed. Maar als de bewoner er gaande weg achter komt dat de werkzaamheden maar slecht zijn uitgevoerd dan kost het vaak vele malen meer om het slechte werk te herstellen. Kies hierom echt voor een erkend en betrouwbaar sloopbedrijf. Slopen is een vak!

Geen slapeloze nachten​

Een schouw slopen, het is niet iets waar u wakker om zou willen liggen. Toch kan het voor een hoop kopzorgen zorgen. De schouw slopen zal overlast geven hoe dan ook. Wat moet er met het puin gebeuren? Welke vergunningen zijn er nodig en waar en wanneer dienen die te worden aangevraagd? Dan komen er ook straks vreemde mensen in en uit het huis lopen bij het schouw slopen. Schouw slopen, kan een hoop stress opleveren. Als u het uitbesteedt aan een erkend en betrouwbaar bedrijf dan zullen deze zorgen al snel een stuk verminderen. U krijgt een planning te zien van de werkzaamheden die verricht zullen worden. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Dat slaapt meteen al een stuk lekkerder. De schouw laten slopen door een erkend en betrouwbaar bedrijf, dat komt goed.

Asbest is niet zo best​

Voor 1994 werd er voor veel woningen asbest gebruikt. Veel mensen schrikken van dat jaartal: ‘is dat nog zó kort geleden!’ Helaas wel. Er zijn meerdere soorten asbest. Gelukkig zijn niet alle soorten asbest zo gevaarlijk maar het is gevaarlijk om zonder kennis eraan te wagen. Hoewel asbest nu al jaren verboden is, zijn er vandaag de dag nog steeds ongeveer 1200 mensen per jaar die lijden onder ziekteverschijnselen gerelateerd aan asbest. Een lang maar tevens belangrijk verhaal om te zeggen dat als het om asbest gaat u het best kunt kiezen voor een erkent bedrijf om dit te verwijderen. Deze specialisten weten asbest te herkennen en goed uit te voeren. Vermoed u een schouw met asbest? Laat de schouw slopen door een erkend bedrijf. Vertel uiteraard wel van te voren als u asbest vermoed in uw schouw of rookkanaal.

Schouw slopen: veilig en betaalbaar​

U wil uw schouw laten slopen op een veilige en betaalbare manier. U droomt van een mooi resultaat waarbij niemand meer kon vermoeden dat er eerder altijd een schouw had gestaan. Eindelijk plek voor de bank of dat leuke bureautje. Het is een heerlijk vooruitzicht om in de nabije toekomst de ruimte vrij te kunnen indelen. Dus niet meer die schouw waarbij rekening gehouden moet worden.

Eerder kon u al lezen over het gevaar van schouw slopen zonder de juiste kennis. Met een beetje ongeluk heeft de schouw een dragende functie. Een klusjesman om de hoek zal dit misschien niet herkennen. U wil er niet aandenken wat er dan met uw huis kan gebeuren als de beste man met z’n goede bedoelingen zonder de juiste kennis de schouw gaat slopen. Dus u bent op zoek naar een bedrijf die dit kundig, veilig en betaalbaar zou kunnen doen.

Een erkend bedrijf is doorgaans iets duurder dan de klusjesman op de hoek maar het scheelt vaak wel tijd en overlast. En dat zijn die paar euro’s echt wel waard. Een schouw slopen, geeft de nodige overlast. Dat kan maar beter zo kort mogelijk duren. Bovendien weet u dan ook dat het goed en kundig zal gebeuren. Dat is ook wat waard.

Schoorsteen-verwijderen-door-onze-specialisten

De voordelen van het slopen van een schouw​

U heeft vast nagedacht waarom u uw schouw wil slopen. Misschien heeft het met ruimtegebrek te maken. De schouw slopen maakt ruimte. De kamer is weer vrij in te delen. Een schouw is erg bepalend voor de inrichting. Als de schouw weg is dan kunt u heel anders naar de ruimte kijken. Erg fijn als er bijvoorbeeld gezinsuitbreiding heeft en u een plek voor een box nodig hebt. Of u werkt thuis en heeft er genoeg van om dit aan de keukentafel te doen. Als de schouw weg is dan ontstaat er een logische plek om een werkomgeving te creëren.

Bij het verkopen van uw huis kan een oude schouw de ruimte wat naar beneden halen. Het ziet er wat rommelig en oud uit. Het maakt de ruimte kleiner ogen en past niet meer bij de wensen van menig koper van deze tijd. Als u uw huis klaar wil maken voor de verkoop dan kan dit ook een goed moment zijn om de schouw te slopen. Dan laat u het mooi afwerken. U zorgt dat het roet goed wordt weggewerkt en het ziet er ineens veel strakker uit. Misschien vind u het dan wel zelfs zo mooi geworden dat u gaat twijfelen of u het huis wel in de verkoop wíl doen.

Een schouw slopen is een beslissing waar u niet snel op terug komt maar waar u wel veel benefit van kunt hebben. Zeker als u toch nooit een houtkachel aansteekt dan is een schouw een overbodige ruimtevuller.

Schoorsteen-verwijderen.png

Vrijblijvende offerte aanvragen voor het slopen van uw schouw​

U wil een erkende sloper inschakelen voor het schouw slopen. Verstandig. U doet er dan goed aan om vrijblijvende offertes aan te vragen. Zo kunt u de kosten naast elkaar te leggen en beter tot een keuze komen. Misschien is behalve het kostenplaatje ook het tijdsbestek wanneer de werkzaamheden gedaan kunnen doen, belangrijk. Bijvoorbeeld als u het huis in de verkoop wil doen en het er allemaal net een beetje mooier uit wil laten zien. Een schouw slopen kan dan een zichzelf terugverdiende investering zijn.

Om een offerte goed te beoordelen is het soms verstandig om dit door meerde ogen te laten doen. Soms is het goed om even met elkaar te sparren wat de juiste keuze is voor uw klus om de schouw te slopen. Al haalt u altijd een betrouwbare sloper in huis als u kiest voor een erkent bedrijf.

Sterke punten

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om te bellen, wij helpen u graag!

Wilt u snel uw schoorsteen laten verwijderen? Misschien heeft u last van een lekkage? Wij helpen u snel en betaalbaar!