Schoorsteen-verwijderen logo header

SCHOORSTEEN VERWIJDEREN KOSTEN​

Schoorsteen verwijderen kosten, waar moet u aan denken als u overweegt de schoorsteen te verwijderen. Het is niet simpel om antwoord te geven op deze vraag. Er zijn zoveel prijsverhogende en prijs verlagende factoren die invloed hebben op het cijfer onderaan de rekening.

Wat de prijsbepalende factoren zijn voor de uiteindelijke schoorsteen verwijderen kosten worden, zal hieronder uiteen gezet worden.

Ga snel naar

Kosten schoorsteen verwijderen​

Schoorsteen verwijderen, de kosten. Het is niet iets waar men graag over nadenkt maar wat helaas toch moet. Zoals bij zoveel bouwklussen geldt ook hier: de meer werk, de hoger de rekening zal zijn. Tijd is tenslotte geld. Ook tikt het aan als er speciale deskundigheid ingehuurd moet worden. Bijvoorbeeld als er een bouwkundig adviseur moet worden ingeschakeld omdat de schoorsteen een naast zijn primaire werk als rookkanaal ook een belangrijke dragende rol heeft voor bijvoorbeeld een vloer. En is er sprake van asbest dan zal dit ook professioneel en veilig verwijderd moeten worden. Dus wat de kosten uiteindelijk worden, hangt samen met de complexiteit van uw opdracht.

Schoorsteen verwijderen

Waarom een schoorsteen verwijderen?​

Er zijn legio redenen denkbaar waarom u uw schoorsteen zou willen verwijderen. Ruimtewinst door het verwijderen van de schouw is er bijvoorbeeld al eentje van. Hieronder worden nog een paar redenen besproken waarom mensen kiezen om de schoorsteen te verwijderen.

Help het lekt!​

Lekkage door een schoorsteen is één van de meest voorkomende problemen van een niet goed onderhouden schoorsteen. Het kan flink hozen in ons kikkerlandje dus de schade van lekkage door de schoorsteen kan ook aanzienlijk zijn. Schoorsteen niet verwijderen, kosten mensen soms meer door de continue lekkages. Het is een soort van dweilen met de kraan open met een lekkende schoorsteen. Dat wil toch niemand.

Ruimte gezocht!

Het staat heus gezellig zo’n open haard of houtkachel maar eerlijk is eerlijk: het is een ruimte vreter. Als u de ruimte nodig heeft dan is het slim om nog eens kritisch naar deze ruimte slurpende warmtebron te kijken. Schoorsteen verwijderen kosten, zijn natuurlijk nooit fijn. Maar als het weer de nodige ruimte oplevert dan kan dat wel net dat beetje schelen. Dan kan er eindelijk een plek gecreëerd worden voor dat bureautafeltje, dressoirtje of wellicht een tv kastje.

Beetje Greta Thunberg​

Er zijn maar weinig mensen zo fanatiek als de jonge milieu activiste Greta Thunberg maar bijna iedereen doet wel zijn best om binnen zijn of haar kunnen wat milieuvriendelijker door het leven te gaan. Een slecht onderhouden schoorsteen past niet bij een milieuvriendelijke levensstijl. Vooral met wat nat hout, is fijnstof en rond dwarrelende roetdeeltjes eerder regel dan uitzondering. De kosten om een schoorsteen te verwijderen levert dus ook veel voordeel op. Misschien niet direct uit te drukken in geld. Maar wel in een goed gevoel. En eerlijk is eerlijk: het slaapt toch wat lekkerder met de gedachte dat Greta Thunberg het helemaal eens zou zijn met uw keuze om uw schoorsteen te verwijderen. Een duimpje omhoog van Greta!

Gezondheid is ook belangrijk​

Naast milieuaspecten heeft u wellicht ook wel eens gehoord over de mogelijke nadelige gevolgen van een slechte schoorsteen op de gezondheid. Vooral mensen met al een slechte gezondheid en dan met name de mensen met longproblemen, kunnen ernstig krijgen van een slecht werkende schoorsteen. Dus als er iemand in uw huishouden last heeft van de schoorsteen is dat ook een goede reden om het te laten verwijderen. Schoorsteen verwijderen kosten, wegen dan niet op tegen de gezondheid voordelen van uw huishouden.

Meer rendement uit warmte

Als u het belangrijk vindt om zoveel mogelijk rendement ergens uit te halen dan is het gebruiken van een houtkachel of open haard niet zo verstandig. De open haard spant de kroon: er is soms wel sprake van een warmte verlies van 90 procent. De houtkachel houdt wel wat meer warmte vast maar een vloerverwarming of cv (met stadsverwarming) geeft veel meer duurzame warmte af. De schoorsteen verwijderen heeft kosten maar levert meteen ook wat op als er gekozen wordt voor andere duurzamere warmte bronnen.

Hoe wij te werk gaan bij het verwijderen van een schoorsteen​

U wil uw schoorsteen laten verwijderen. De kosten schoorsteen verwijderen, zijn u helder. Maar u wil vanzelfsprekend ook weten hoeveel de kosten zijn van schoorsteen verwijderen in tijd? Dit hangt van de grootte en de omvang van uw opdracht. Zal er tot een nieuwe constructie gekomen moeten worden met behulp van een bouwkundig ingenieur? Moet er asbest verwijderd worden? Gaat het om een hele schoorsteen van top tot teen of slechts het deel dat op het dak staat? Dit zal met u besproken worden. Er zal een plan van aanpak gemaakt worden waarop per dag staat wat er zal gebeuren. Zo kunt u een goede inschatting maken van de tijd dat u overlast kunt ervaren van de werkzaamheden.

Schoorsteen-verwijderen-door-onze-specialisten

Vergunning nodig bij het verwijderen van een schoorsteen?​

Zomaar beginnen met deze ingrijpende klus is niet verstandig. Er zijn de nodige vergunningen nodig voor het verwijderen van de schoorsteen.

Soms sloopvergunning nodig​

In sommige gevallen zal u een sloopvergunning nodig hebben. Dit bijvoorbeeld als er heel veel puin bij komt kijken. Denk aan meer dan 10 m3. Maar ook als er asbest aanwezig is in de schoorsteen. Veel wat oudere woningen hebben asbest in hun schoorsteen zitten. Dit werd vroeger gebruikt als brandwerend materiaal. Wisten ze toen maar wat we nu weten.. Dit zal de schoorsteen verwijderen kosten wat verhogen. Asbest is tenslotte iets waar men ver weg van wil blijven als leek. Daar zijn specialisten voor nodig die hiervoor gecertificeerd zijn. Asbest wordt dan professioneel verwijderd en afgevoerd.

Bouwvergunning is een must bij constructieaanpassingen​

Van alle vergunningen die mogelijk nodig zijn, is één ding zeker als door het weghalen van de schoorsteen er veel bouwkundig moet worden aangepast dan heeft u een bouwvergunning nodig. En daarnaast ook een goede bouwkundig adviseur die u helpt het huis dusdanig aan te passen dat het een veilige en prettige situatie blijft (of wordt). Soms is de situatie bijvoorbeeld dat er vloerbalken zijn die afhankelijk zijn van de schoorsteen. Als deze verwijderd wordt dan moet er ook iets gebeuren met de vloerbalken. Logisch, maar niet makkelijk. Schoorsteen verwijderen kosten, kunnen hierom wat omhoog schieten. Dat hangt dus geheel af van de bouw van het huis en hoe de schoorsteen is geplaatst.

Omgevingsvergunning

Of u een omgevingsvergunning nodig heeft, is nogal afhankelijk in welkte gemeente uw huis zich bevindt. Er zijn gemeenten die er niet zo moeilijk over doen. Een omgevingsvergunning is daar zelden nodig voor het verwijderen van de schoorsteen. Maar bij een andere gemeente is het weer wel standaard om aan te vragen. Er gaan al snel vijf werkdagen overheen bij het aanvragen dus het is slim om niet te lang te wachten bij de aanvraag. De kosten verwijderen schoorsteen kunnen flink oplopen als het werk geen doorgang mag hebben wegens het ontbreken van een vergunning. Dus beter een keer te veel aangevraagd dan niet aangevraagd, blijkt in praktijk.

Schoorsteen-verwijderen.png

Werkzaamheden bij het verwijderen van een schoorsteen​

Alleen de schoorsteen op het dak verwijderen? Denk aan circa 3 dagen om de schoorsteen te verwijderen, het puin op te ruimen en een dakbedekking te plaatsen op de plek waar de schoorsteen stond.

Schoorsteen op het dak houden en alleen de schoorsteen binnenin het huis verwijderen? Dat kan ook. Dat is iets ingrijpender dus dat kost meer tijd. Denk aan circa 5 dagen voordat het weer mooi en keurig opgeleverd kan worden. De kosten schoorsteen verwijderen zijn natuurlijk hier wel wat hoger.

Schoorsteen radicaal weg. U wil de schoorsteen laten verwijderen in zowel het huis als op het dak. Reken daar gerust een volle week voor dat de werknemers bezig zijn met deze onderneming. De kosten schoorsteen verwijderen lopen hierdoor op maar dan kunt u wel rekenen op een mooi resultaat.

Zelf een schoorsteen verwijderen​

Als u zelf een schoorsteen wil verwijderen kunt u zich meerdere dingen afvragen:

De meeste mensen denken terecht na dat ze zich het bovenstaande tot zich hebben genomen dat het uitbesteden van het verwijderen van de schoorsteen het meest verstandige is. De kosten verwijderen schoorsteen zijn weliswaar een aanslag op de spaarrekening maar uw veiligheid en die van uw naasten is onbetaalbaar.

Vrijblijvende offerte aanvragen voor het verwijderen van een schoorsteen​

U heeft interesse om uw schoorsteen gedeeltelijk of helemaal te laten verwijderen. U bent benieuwd naar de uiteindelijke kosten schoorsteen verwijderen. Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en krijg snel meer zicht op het kostenplaatje van het verwijderen van uw schoorsteen.

Sterke punten

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om te bellen, wij helpen u graag!

Wilt u snel uw schoorsteen laten verwijderen? Misschien heeft u last van een lekkage? Wij helpen u snel en betaalbaar!